Maastricht & heuvelland

Gelegen op de Hoge Kanaaldijk 35 te 6212 XS  Maastricht, kijkend over de Maas en liggend aan de voet van de St. Pietersberg.

Deze mooie plek is centraal gelegen op 10 minuten lopen van het centrum van Maastricht. Hier kunt u naar hartenlust shoppen, cultuur snuiven, een terrasje pikken, uit eten gaan of een drankje nuttigen. Wandel langs alle monumenten en kerken, lekker in de natuur, de groene loper, het natuurgebied Belvédère, of geniet van onze uilen op de Sint Pietersberg. Binnen een straal van 500 meter lopen bevinden zich al 6 leuke restaurants. Kortom genoeg te beleven op loopafstand.

Sloep varen

Opstapplaats voor de deur en u maakt een heerlijke sloepentocht naar Maastricht of de grindgaten waar u ook kunt zwemmen.


Een bezoek aan Maastricht… Oh jeetje, wat is er veel te doen! Maak je niet druk, want door de handige filters weet je zo waar je moet wezen. Ga je op pad met de kids of heb je zin in een avontuurlijk uitje in de natuur? Het wordt sowieso een super dag!

& het Heuvelland

Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Maastricht, het uitgebreide winkelgebied heeft voor elke wat wils. Vergeet daarbij zeker niet de overkant van de Maas, stadsdeel Wyck, met haar vele speciaal zaken.

Lekker eten en drinken staan centraal in het bourgondisch Maastricht. Niet alleen de Limburgse vlaai, ook typisch Maastrichtse gerechten zoals “zoervleis” (stoofvlees) en “knien” (konijn) zijn het proeven waard. De prachtige en bekroonde wijnen van de Apostelhoeve en de vele speciaal bieren zullen u een heerlijke smaakbeleving bieden. In de vele gezellige restaurants en barretjes is er volop keuze. Uw smaakpapillen worden verwend en zelfs wanneer u “sterren” wil eten zijn er meerdere opties.

Voor de ontdekkers en wandelaars zijn er prachtige tochten. Vanuit Maes Staete bent u binnen 10  minuten lopen op Sint Pietersberg. Het uitzicht over de Enci groeve, de uitspanningen Slavante en Bergrust bieden een fenomenaal uitzicht over de stad en de wijde omgeving.

Cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen in de diverse musea, kerken en pleinen. De hele stad en het stadsdeel Wyck ademen historie en cultuur. Let op de aparte gevelstenen, loop door het park, ga vooral de zijstraatjes in en laat u verrassen in het Bonnefanten Museum met haar steeds wisselende exposities.
Natuurlijk kunt u ook een fiets, scooter of segway huren met een gids of gewoon op ontdekking gaan in de stad, de omgeving, het Heuvelland, Beleef het gewoon.

winkelen & terrassen

Natuurlijk kunt u ook een fiets, scooter of segway huren met een gids of gewoon op ontdekking gaan in de stad, de omgeving, het Heuvelland, Beleef het gewoon.

adres & sociale media's

MaesStaete B&B 
Hoge Kanaaldijk 35
6212 XS Maastricht

Feedback?! laat een review>>  achter, dank u.

© MaesStaete B&B Maastricht Ⓟowered by 2C Web Support